Μετά το Game of Thrones, τι;

Οι Εκδόσεις Anubis έφεραν πρώτες στα χέρια σας τη σειρά βιβλίων που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από το HBO και αναδείχτηκε αμέσως σε παγκόσμιο φαινόμενο της δεκαετίας, δίνοντας ζωή στους πολύπλοκους χαρακτήρες του George R.R. Martin και κάνοντας το Γουέστερος ευρέως γνωστό. Μπορεί το τελευταίο βιβλίο του Martin να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά η τηλεοπτική σειρά έφτασε στο τέλος της, φέρνοντας θλίψη στους απανταχού φίλους της Φωτιάς και του Πάγου.
 

Και το ερώτημα «τι να διαβάσει κανείς μετά» παραμένει φλέγον. Γι’ αυτό η Anubis έχει φροντίσει για σας, προτείνοντας σειρές βιβλίων που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες του φανταστικού.

 

 

ΤΟ ΥΦΑΝΤΟ ΤΗΣ ΦΙΟΝΑΒΑΡ

ΒΙΒΛΙΟ 1 – Το Δέντρο του Καλοκαιριού

ΒΙΒΛΙΟ 2 – Η Περιπλανώμενη Φλόγα

ΒΙΒΛΙΟ 3 – Ο Πιο Σκοτεινός Δρόμος

Η κλασική σειρά του Guy Gavriel Kay που γράφτηκε τη δεκαετία του ’80, αγαπήθηκε από τους φίλους του Τόλκιν και του George R.R. Martin όσο καμία άλλη και αναμένεται προσεχώς να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Πέντε φοιτητές αναχωρούν για ένα επικό ταξίδι στον Πρώτο από τους Κόσμους, στη Φιόναβαρ, όπου έρχονται αντιμέτωποι με το αληθινό Κακό. Έτσι, ο πόλεμος των δυνάμεων ξεσπά προκαλώντας τον κάθε ήρωα να ακολουθήσει το δικό του -ηρωικό ή τραγικό- πεπρωμένο, να διαλέξει ανάμεσα στο Φως και στον Πιο Σκοτεινό Δρόμο…

 

THE KINGKILLER CHRONICLE

ΒΙΒΛΙΟ 1 – Το Όνομα του Ανέμου

ΒΙΒΛΙΟ 2 – Όσα Φοβούνται οι Σοφοί, Τόμος Α΄

ΒΙΒΛΙΟ 3 – Όσα Φοβούνται οι Σοφοί, Τόμος Β΄

Μια σκοτεινή και λυρική ιστορία εκδίκησης και εσωτερικής αναζήτησης, η ιστορία ενός αληθινού ήρωα που θα γίνει σύντομα τηλεοπτική σειρά.

Ο ταλαντούχος Patrick Rothfuss μάς παρουσιάζει τις περιπέτειες του Κβοθ, του θρύλου που μεγάλωσε σε έναν περιπλανώμενο θίασο και έχασε τα πάντα, έγινε μάγος και έμαθε να καλεί τα στοιχεία της φύσης, έκλεψε πριγκίπισσες, έκαψε συθέμελα μια ολόκληρη πόλη, μίλησε με θεούς και έγραψε τραγούδια που κάνουν τους τροβαδούρους να δακρύζουν…

 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ

ΒΙΒΛΙΟ 1 – Το Κάλεσμα του Ξίφους

ΒΙΒΛΙΟ 2 – Πριν την Αγχόνη

ΒΙΒΛΙΟ 3 – Το Τελευταίο Επιχείρημα

 

Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, θεωρείται η καλύτερη σύγχρονη τριλογία φαντασίας των τελευταίων ετών και η κινηματογραφική ή τηλεοπτική μεταφορά της βρίσκεται υπό συζήτηση.

Ο Joe Abercrombie εντυπωσιάζει με τους πολύπλοκους χαρακτήρες και τις συναρπαστικές πλοκές του, καθώς αφηγείται τις παράλληλες ιστορίες ενός διαβόητου πολεμιστή που ξεφεύγει από το θάνατο, ενός εγωκεντρικού λοχαγού που τον ενδιαφέρει μόνο η δόξα, ενός ιεροεξεταστή που μισεί τους πάντες κι ενός δύστροπου μάγου, ο οποίος ενώνει τα νήματα, τους φέρνει αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλο και τους δυσκολεύει τις ζωές…

 

 

ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ

ΒΙΒΛΙΟ 1 – Τα Ψέματα του Λοκ Λαμόρα

 

Το πρώτο βιβλίο της αριστουργηματικής σειράς του Scott Lynch που συνδυάζει fantasy με αστυνομικό μυθιστόρημα και εντυπωσιάζει με τις ανατροπές και το χιούμορ της, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Το δεύτερο βιβλίο αναμένεται το φθινόπωρο από την Anubis.

Ο Λοκ Λαμόρα είναι ένας μικρόσωμος άντρας που μεγάλωσε στη φτώχεια και δεν τα πάει καλά με το σπαθί, αλλά έχει καταφέρει να γίνει θρύλος στην πόλη της Καμόρ – τα οφείλει όλα στο κοφτερό μυαλό, τις μεταμφιέσεις και τα τεχνάσματά του, με τα οποία απαλλάσσει τους πλούσιους από τις περιουσίες τους για να τις μοιραστεί με τους συντρόφους του.

 

 

 

 

OUTLANDER

ΒΙΒΛΙΟ 1 – Σάσεναχ, η Ξένη

ΒΙΒΛΙΟ 2 – Σε Ξένο Χρόνο

ΒΙΒΛΙΟ 3 – Παγιδευμένη στο Χρόνο

ΒΙΒΛΙΟ 4 – Οι Φλόγες της Εξέγερσης

ΒΙΒΛΙΟ 5 – Στη Δίνη των Αιώνων

ΒΙΒΛΙΟ 6 – Σε Ξένες Ακτές

Ακροβατώντας ανάμεσα στο fantasy και το ιστορικό-αισθηματικό μυθιστόρημα, η σειρά Outlander της Diana Gabaldon αποτελεί διεθνές φαινόμενο, ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά της στην τηλεόραση από το κανάλι STARZ.

Μια νοσοκόμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου επισκέπτεται τη Σκοτία με το σύζυγό της, όπου ξαφνικά μέσα από έναν κύκλο μονόλιθων ταξιδεύει στο χρόνο και μεταφέρεται στα μαγευτικά Χάιλαντς του 18ου αιώνα. Εκεί, θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σε μια νέα, πρωτόγνωρη ζωή, θα συναντήσει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός χαρισματικού Σκοτσέζου πολεμιστή και θα εμπλακεί στην επανάσταση των Ιακωβιτών.

 

Δείτε περισσότερα στο: anubis.gr