Κόσμοι

Superman, Batman, Wonder Woman και εκατοντάδες άλλοι διάσημοι χαρακτήρες έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες των κόμιξ της DC όλα αυτά τα χρόνια. Η αρχή έγινε το 1938 με το πρώτο τεύχος του “Action Comics”, όπου έκανε το ντεμπούτο του ο Superman, ο Απόλυτος Υπερήρωας, και το οποίο κυκλοφόρησε από την εταιρεία National Allied Publications, η οποία αργότερα θα μετονομαστεί σε DC Comics. Την επόμενη χρονιά θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ο άλλος εικονικός χαρακτήρας της, ο Σκοτεινός Ιππότης του Γκόθαμ, ο Batman, στο “Detective Comics #27”. Και η τριάδα των σπουδαίων υπερηρώων θα κλείσει με τον ερχομό της Wonder Woman, τον Οκτώβριο του 1941, με το τεύχος “All Star Comics #8”.

DC
DUNE

Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων. Ένας κόσμος μυστηριώδης, άγονος, αφιλόξενος. Ο Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν είναι το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Το μελάνζ παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια.

Το μαγευτικό Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, που ενέπνευσε την τηλεοπτική σειρά- φαινόμενο του HBO, εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο διαφορετικό, όσο και ίδιο με τον δικό μας, όπου οι εποχές διαρκούν χρόνια και συχνά δεκαετίες ολόκληρες. Ο ίδιος ο συγγραφέας δε δίνει κάποιο συγκεκριμένο όνομα στον κόσμο του, γνωρίζουμε όμως την ήπειρο στην οποία λαμβάνει χώρα το κυριότερο μέρος της ιστορίας: η ήπειρος του Westeros.

GAME_OF_THRONES
MARVEL

Το 1939, η εταιρεία Timely Comics σύστηνε τους δικούς της υπερήρωες στο ευρύ κοινό: τους Human Torch, Namor the Sub-Mariner και, δύο χρόνια αργότερα, το 1941, τον Captain America, από τις δημιουργικές πένες των Joe Simon & Jack Kirby, που κατάφερε να πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα! Το έτος-ορόσημο, όμως, για την εταιρεία ήταν το 1961, οπότε θα αλλάξει το όνομά της σε Marvel Comics και θα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος της διάσημης οικογένειας υπερήρωων Fantastic Four, με τις υπογραφές των Stan Lee και Jack Kirby. Την επόμενη χρονιά θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ένας από τους πιο διάσημους και σημαντικούς χαρακτήρες της Marvel, ο Spider-Man, χάρη στη δημιουργική φαντασία του Stan Lee, ο οποίος θα δημιουργήσει μία πληθώρα ηρώων, όπως οι Iron Man, Doctor Strange, X-Men, Black Panther και πολλοί άλλοι.