Nerd News – Βουτιά στα Λησμονημένα Βασίλεια!

Οι Εκδόσεις Anubis κάνουν μια σύντομη ανασκόπηση στα μεγάλα νέα του Fantasy και του Sci-Fi τη βδομάδα που τελειώνει. Τι μας άρεσε, τι μας ενθουσίασε, τι ανυπομονούμε να δούμε από κοντά (ή ακόμα και τι μας ανησυχεί και τρομάζει…).

Dungeons and Dragons!

Mε μόνο λίγες μέρες να μας χωρίζουν από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Dungeons and Dragons: Ηonor Among Thieves, είναι φυσικό πως η ανυπομονησία μας έχει χτυπήσει κόκκινο! Οι πρώτες κριτικές μιλάνε για μια τρομερά διασκεδαστική ταινία, που σέβεται όχι μόνο το τεράστιο και βαθύ lore των Forgotten Realms, αλλά και το γεμάτο χιούμορ πνεύμα του ίδιου του αγαπημένου μας παιχνιδιού! Tαυτόχρονα, η ταινία μάς υπόσχεται και πάρα πολλές εκπλήξεις, με easter eggs από όλη την 50χρονη πορεία του παιχνιδιού!

Οι εκδόσεις Αnubis σας προσφέρουν, εν αναμονή της ταινίας, τα βιβλία Forgotten Realms αλλά και Dragonlance με απίστευτες εκπτώσεις και μοναδικά δώρα!

Legacy of the Drow Tetralogy

 

Επίσης, η Paramount, η εταιρεία η οποία μας φέρνει την ταινία του D&D, θα μας φέρει το επόμενο διάστημα και την ταινία Teenage Mutant Ninja Turtles, με τίτλο Mutant Mayhem! Δείτε το trailer!

Apple Tv+

Αρχικά, μια σειρά που περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία έχει επιτέλους trailer. O λόγος για το Silo του Apple Tv+, τη σειρά που βασίζεται στην τριλογία Wool του Hugh Howey και αφηγείται την ιστορία των ελάχιστων ανθρώπων που έχουν απομείνει στη γη, οι οποίοι για να επιβιώσουν από την τοξική ατμόσφαιρα ζουν υπογείως σε ένα σιλό.

Η Rebecca Ferguson πρωταγωνιστεί ως Juliette, μια μηχανικός, που ψάχνει απαντήσεις για τον θάνατο ενός αγαπημένου της προσώπου και πέφτει πάνω σε ένα μυστήριο που πάει πιο βαθιά από αυτό που φανταζόταν, οδηγώντας τη να ανακαλύψει ότι αν δεν σε σκοτώσουν τα ψέματα, θα το κάνει η αλήθεια.

Εκτός την Ferguson που είναι και εκτελεστική παραγωγός του project, πρωταγωνιστές είναι και οι Tim Robbins ως Bernard, Rashida Jones ως Allison, David Oyelowo ως Holston, Common ως Sims, Harriet Walter ως Martha Walker, Avi Nash ως Lukas Kyle, Iain Glen ως Dr. Pete Nichols και Ferdinand Kingsley ως George Wilkins. Στη καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει και ο ίδιος ο συγγραφέας Hugh Howey, το σενάριο όμως της σειράς θα το επιμεληθεί ο Graham Yost. Χρέη σκηνοθέτη θα αναλάβει και ο Morten Tyldum. Η πρεμιέρα είναι στις 5 Μαΐου!

Η συναρπαστική τριλογία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis!

Σιλό

Ταυτόχρονα, το Apple Tv+ ετοιμάζει και τη νέα συνάντηση των Chris Evans και Ana de Armas μετά το καταιγιστικό The Gray Man του Netflix. Ο τίτλος της ταινίας θα είναι Ghosted και θα είναι, βασικά, μια κωμωδία δράσης.

 

Disney +

Η Disney επιμένει στα live action remake κλασικών της τίτλων (αφού είναι κερδοφόρα λογικό είναι) και έτσι έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του The Little Mermaid με την Halle Bailey ως Ariel, και την κωμικό Melissa McCarthy στον εμβληματικό ρόλο της Ursula.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, μέσα σε μόλις 24 ώρες το ολιγόλεπτο βίντεο προβλήθηκε 108 εκατ. φορές, κάτι που το έκανε να υπερισχύσει των trailer άλλων live action remake του στούντιο, όπως τα Aladdin (2019), Maleficent: Mistress of Evil (2019), Mulan (2020) και Cruella (2021).

Επιπρόσθετα, πήραμε επιτέλους μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη ταινία Peter Pan & Wendy, ένα μήνα σχεδόν πριν από την πρεμιέρα της στις 28 Απριλίου.

Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς, περισσότερο από αυτά θα μας ενδιέφερε να δούμε το Dragons of Wonderhatch. Η νέα υβριδική σειρά συνδυάζει το anime με το live-action. Η σειρά έρχεται από το στούντιο Production I.G (Haikyuu, Psycho-Pass, FLCL) και φέρει τον Mackenyu (One Piece, Knights of the Zodiac: The Beginning) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από την άλλη, στο γενικότερο στρατόπεδο της Disney επικρατεί ένα κύμα αμηχανίας, αφού η Marvel βλέπει την αυτοκρατορία της να κλονίζεται από αρνητικές κριτικές και, κυρίως, μειωμένα έσοδα. Έτσι, η Victoria Alonso, που ήταν πρόεδρος της μετα-παραγωγής, των VFX και του animation των Marvel Studios, απολύθηκε με εντολή του συν-προέδρου της Disney, Alan Bergman, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος για τις πρόσφατες αποτυχίες.

Ταυτόχρονα, θα γίνουν αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και έτσι κάποιες από τις σειρές που ήταν να δούμε μέσα στο 2023 θα μετακινηθούν για τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το Variety, οι αλλαγές στο πρόγραμμα έρχονται από τον Alan Bergman. Κατά πως φαίνεται, αντί για πέντε σειρές που περιμέναμε φέτος, θα δούμε μόνο τις τρεις ή τις τέσσερις από αυτές και όσες μείνουν θα διατεθούν στο Disney+ του χρόνου.

DC

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, o συν-πρόεδρος του DC Studios, James Gunn, αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ένα νέο project κινουμένων σχεδίων με τη Wonder Woman!

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στο Twitter, τονίζοντας ότι η διάσημη ηρωίδα «έχει ανεκμετάλλευτη προοπτική και ιστορίες.»

Απολαύστε εκπληκτικές ιστορίες της Πριγκίπισσας των Αμαζονων από τις εκδόσεις Anubis!

Wonder Woman: Ικετεία

 

Netflix

Στο κλίμα των graphic novels μεταφορών, το Netflix ετοιμάζει τη δεύτερη σαιζόν του Sweet Tooth!

 

H πρεμιέρα της σειράς θα γίνει στις 27 Απριλίου!

Κλείνουμε με μια δυσάρεστη είδηση. Ο Lance Reddick, ηθοποιός σε κλασικές σειρές όπως το The Wire, που είχε δανείσει την υποβλητική φωνή του σε πολλά video games όπως το Destiny αλλά και animation σειρές όπως το The Legend of Vox Machina, άφησε την τελευταία του πνοή μόλις στα 60 του χρόνια.