Νerd News – Έφτασε ο Γκρίζος Άνθρωπος!

Οι εκδόσεις Anubis κάνουν μια σύντομη ανασκόπηση στα μεγάλα νέα του Fantasy και του Sci-Fi τη βδομάδα που τελειώνει. Τι μας άρεσε, τι μας ενθουσίασε, τι ανυπομονούμε να δούμε από κοντά (ή ακόμα και τι μας ανησυχεί και μας τρομάζει…).

Από τις 14 Ιουλίου, η πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία του Netflix βγαίνει στις αίθουσες (στην Ελλάδα με διανομή της Odeon.) O Γκρίζος Άνθρωπος, το κατασκοπευτικό υπερθέαμα με σκηνοθέτες τους αδερφούς Russo (Αvengers: Εndgame) βάζει αντιμέτωπους τους Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049) και Chris Evans (Captain America) σε ένα καταιγιστικό κυνήγι γάτας και ποντικού! Μαζί τους, η εντυπωσιακή Ana de Armas, ως παραδοσιακή femme fatale, ολοκληρώνει τo all star cast!

Mε προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια, το Gray Man υπόσχεται μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Είναι εύκολο άλλωστε αυτό, μιας και η ταινία βασίζεται στο διεθνές best seller του Mark Greaney, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis!

Ο Γκρίζος Άνθρωπος

Μένουμε στο Netflix, αφού πρόσφατα, παρά τις πιέσεις του ανταγωνισμού, έσπασε και ένα ακόμα ρεκόρ! Συγκεκριμένα, το εκρηκτικό φινάλε του Stranger Things, μετέτρεψε τη σειρά στην πρώτη αγγλόφωνη σειρά που κατάφερε να ξεπεράσει τις 1 δισεκατομμύριο ώρες σε προβολές.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, τα δύο τελευταία επεισόδια ήταν αυτά που ανέβασαν τη σαιζόν ακόμα περισσότερο και της έδωσαν την ώθηση να σπάσει το εν λόγω ρεκόρ! Μέχρι στιγμής, η τέταρτη σαιζόν έχει προβληθεί 1,15 δισεκατομμύριο ώρες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο κύκλος ζωής των 28 ημερών. Η μόνη άλλη σειρά που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι το Squid Game με 1,65 δισεκατομμύριο ώρες.

Πάντως, η όρεξή μας έχει ανοίξει για την 5η και, όπως όλα δείχνουν, τελευταία σαιζόν της σειράς! Μέχρι τότε, όμως, υπάρχουν ευτυχώς τα τρομερά graphic novels για την παρέα από το Hawkins!

Stranger Things

Παράλληλα, ετοιμάζεται και μια νέα απόπειρα για τη live action μεταφορά του κλασικού manga Death Note, από τους αδερφούς Duffer του Stranger Things! Tην παραγωγή θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι Duffer μέσω της εταιρείας τους, της Upside Down Productions, όμως, προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλα νέα.

Μπορούμε πάντως να είμαστε ήσυχοι ότι δε θα επαναληφθεί το… πείραμα του 2017, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το απογοητευτικό Death Note σε σκηνοθεσία Adam Wingard.

Κλείνουμε τα Netflix νέα με μια ανακοίνωση για μια εμβληματική (βρετανική) σειρά, η οποία βρήκε στέγη στην πλατφόρμα. Το Black Mirror θα επιστρέψει τελικά με 6η σαιζόν και πρόσφατα ανακοίνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον star cast! Πρόκειται για τους Aaron Paul (Breaking Bad), Josh Hartnett (Penny Dreadful), Zazie Beetz (Deadpool 2), Paapa Essiedu (I May Destroy You), Kate Mara (House of Cards), Danny Ramirez (Top Gun: Maverick), Clara Rugaard (I Am Mother), Auden Thornton (This Is Us) και Anjana Vasan (Cyrano). Όλοι τους θα παίξουν στα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς, με το επιπλέον cast να ανακοινώνεται στο μέλλον.

Η επερχόμενη σαιζόν θα έχει περισσότερα επεισόδια από την προηγούμενη, τα οποία θα είναι πιο κινηματογραφικά, με την κάθε εισαγωγή να αντιμετωπίζεται ως μια αυτόνομη ταινία.

Kαι περνάμε στο στρατόπεδο της Disney! Το Thor: Love and Thunder συνεχίζει να κυριαρχεί στο box office. Η ταινία απέφερε 143 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ και άλλα 159 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο, και πλέον τα συνολικά της έσοδα ανέρχονται στα 302 εκατ. δολάρια!  Στις ελληνικές αίθουσες η ταινία πέτυχε το καλύτερο άνοιγμα ταινίας Thor, αλλά και το πέμπτο καλύτερο opening της μετά πανδημία εποχής με 64.164 εισιτήρια (από 159 οθόνες).

Το Thor: Love and Thunder είχε προϋπολογισμό ύψους 250 εκ. δολάρια και το στούντιο ξόδεψε άλλα 100 περίπου στην προώθησή του. Μέχρι στιγμής, κάθεται στη δέκατη θέση των πιο κερδοφόρων ταινιών του 2022, κάτι το οποίο θα αλλάξει με την πάροδο των εβδομάδων. Πάντως πλέον γίνεται πολύς λόγος για το Thor 5

Συγχρόνως, η Disney ετοιμάζει τις επόμενες σειρές Marvel στο Disney+, οι οποίες θα έχουν γυναίκες πρωταγωνίστριες αλλά και μια στήριξη από… γνώριμα πρόσωπα! Έτσι, μπορεί η σειρά της Echo να μην ενθουσίασε πολύ κόσμο όταν ανακοινώθηκε, μιας και ο χαρακτήρας είναι σχετικά άσημος, αυτό όμως άλλαξε πρόσφατα, μιας και δύο… πρωταθλητές ετοιμάζονται να της κάνουν παρέα μπροστά στην κάμερα! Ο λόγος για τους Charlie Cox και Vincent D’Onofrio οι οποίοι θα αναλάβουν ξανά τους ρόλους τους και θα ξεχυθούν στις ταράτσες της Νέας Υόρκης ως Daredevil και Kingpin για άλλη μία φορά!

Οι χαρακτήρες, μιας και πλέον έχουν φύγει εντελώς από το Netflix και έχουν ενταχθεί ήδη στο Disney+, είναι πανέτοιμοι για τη συνέχεια της μάχης τους. Μένει να δούμε κατά πόσο βέβαια θα αποτελεί συνέχεια των παλαιότερων σαιζόν της σειράς ή για κάτι εντελώς νέο…

Μια παρόμοια «ενίσχυση» αναμένεται να λάβει και η νεαρή διάδοχος του Iron Man, η Iron Heart, στη σειρά της οποίας θα κάνει την είσοδό του ο γνωστός μέσα από το Solo: A Star Wars Story ηθοποιός, Alden Ehrenreich.

Ο ηθοποιός αναμένεται να ενσαρκώσει έναν άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο, πλάι στην Dominique Thorne ως Riri Williams. Άλλοι πρωταγωνιστές σε επίσης άγνωστους ρόλους είναι οι Anthony Ramos, Harper Anthony, Lyric Ross και Manny Montana.


Όμως η Iron Heart αργεί, σε αντίθεση με το The Lord of the Rings: The Rings of Power, το οποίο θα είναι μαζί μας νωρίς τον Σεπτέμβριο! Η Αmazon έδωσε επιτέλος στη δημοσιότητα το πλήρες trailer της σειράς!

Συγχρόνως, συνεχίζει να δίνει μικρές πληροφορίες και teasers με νέα. Στο τελευταίο μάλιστα κάνουν την εμφάνιση τους οι δενδροβοσκοί, οι Ents!

Περισσότερα θα δούμε στις οθόνες μας στις 2 Σεπτεμβρίου!

Κλείνουμε με μια βουτιά στη νοσταλγία για τους millenials! To πολυαναμενόμενο sequel του Kevin Smith, Clerks 3, έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία κυκλοφορίας!

Η ταινία θα στρέφεται γύρω από τον Randal Graves, ο οποίος μετά από μια σχεδόν θανάσιμη καρδιακή προσβολή, αποφασίζει να συνεργαστεί με τον Dante Hicks, για να κάνουν μια ταινία σχετικά με τη ζωή τους ως υπάλληλοι του Quick Stop.

Δείτε το trailer παρακάτω:

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 13 Σεπτεμβρίου!

Καλές (κατασκοπευτικές) προβολές!