Κόσμος

Σανάρα

Νέες κυκλοφορίες

Οι Μαγικές Πέτρες των Σανάρα

 (Σανάρα, Βιβλίο 2)

Μία από τις δημοφιλέστερες ιστορίες φαντασίας όλων των εποχών ζωντανεύει στη μικρή οθόνη από το MTV

Το Σπαθί των Σανάρα

 (Σανάρα, Βιβλίο 1)

Το πρώτο έργο της λογοτεχνίας του φανταστικού που εμφανίστηκε στη New York Times Best Seller List σε μια ενιαία επετειακή έκδοση!

Το Μαγικό Τραγούδι των Σανάρα

 (Σανάρα, Βιβλίο 3)

 

Σανάρα

Η επική σειρά φαντασίας του Terry Brooks ξεκίνησε το ταξίδι της το 1977, όταν εκδόθηκε το Σπαθί των Σανάρα. Ανήκε στο ίδιο είδος με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά οι περισσότεροι εκδότες πίστευαν τότε ότι το είδος αυτό δεν είχε κανένα μέλλον. Όμως, με την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το πρώτο βιβλίο της σειράς, ο Τέρρυ Μπρουκς διέψευσε τους κριτικούς και έκτοτε έχει εμπλουτίσει τη λογοτεχνία του φανταστικού με άλλα δεκατέσσερα μυθιστορήματα του κόσμου των Σανάρα.

Η εποχή των Σανάρα ακολουθεί μια αποκάλυψη που κατάστρεψε τον παλαιό κόσμο και σχεδόν εξολόθρευσε όλους τους κατοίκους του. Χίλια χρόνια αγριότητας και βαρβαρότητας ολοκληρώθηκαν στην αρχή της σειράς με την εμφάνιση ενός νέου πολιτισμού, στον οποίο η μαγεία αντικατέστησε την επιστήμη ως κυρίαρχη πηγή δύναμης. Ένα συμβούλιο δρυΐδων που αποτελούταν από εκπροσώπους των πιο ικανών από τις νέες φυλές -Άνθρωποι, Νάνοι, Τρολ, Γνώμοι και Ξωτικά, ονόματα παρμένα από τους παλαιούς θρύλους- ξεκίνησε την επίπονη αποστολή της αναδόμησης του κόσμου, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στους φυλετικούς πολέμους που ταλάνιζαν τους επιζώντες των αποκαλούμενων Μεγάλων Πολέμων από τον καιρό της λήξης τους.

Οι πόλεμοι όμως συνεχίζονται, αν και σε διαφορετική μορφή. Η μαγεία, όπως και η επιστήμη, είναι συχνά ευμετάβλητη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό και μπορεί να έχει θετική ή αρνητική επίδραση σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Στο Σπαθί των Σανάρα, ένας δρυΐδης που είχε αλλάξει στρατόπεδο από τη σφοδρή του επιθυμία για τη δύναμη της μαγείας, προσπάθησε να χειραγωγήσει τα Τρολ και τους Γνώμους ώστε να κυριαρχήσει στις άλλες φυλές. Απέτυχε εξαιτίας του Σι Όμσφορντ, του τελευταίου απογόνου μιας οικογένειας Ξωτικών με το επώνυμο των Σανάρα. Ο Σι, με τη βοήθεια του αδελφού του και μιας μικρής ομάδας συντρόφων, κατάφερε να κρατήσει το θρυλικό σπαθί των Σανάρα και να καταστρέψει το Σκοτεινό Άρχοντα.

Στη συνέχεια, στις Μαγικές Πέτρες των Σανάρα, ο εγγονός του ο Γουίλ αντιμετώπισε μια διαφορετική πρόκληση, η οποία απαιτούσε τη χρήση της μαγείας που ενυπήρχε μέσα σε Μαγικές Πέτρες. Οι Πέτρες αυτές άλλαξαν τη γενετική δομή του Γουίλ κι έτσι τα παιδιά του γεννήθηκαν με τη μαγεία να ρέει στο αίμα τους. Ως αποτέλεσμα, στο τρίτο βιβλίο της σειράς, το Μαγικό Τραγούδι των Σανάρα, η Μπριν και ο αδελφός της ο Τζέαρ στρατολογήθηκαν από το δρυΐδη Άλανον για να αναζητήσουν και να καταστρέψουν το Ίλντατς, το βιβλίο μαύρης μαγείας που είχε μεταμορφώσει τον Άρχοντα Μάγο και τώρα έκανε το ίδιο στα Στοιχειά Μορντ.

Η ιστορία που ακολουθεί λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Μαγικού Τραγουδιού και ήρωάς της είναι και πάλι ο Τζέαρ Όμσφορντ, ο οποίος πρέπει να συμβιβάσει την εμμονή του με το παρελθόν και τη χρήση της μαγείας που η αδελφή του τον προειδοποίησε να μην εμπιστεύεται.Διαθέσιμα προϊόντα

Sort By | Τιμή | Αλφαβητικά | Νεότερα | Ανά Σειρά

 

Το Μαγικό Τραγούδι των Σανάρα, Βιβλία

(Σανάρα, Βιβλίο 3)

Το αρχέγονο κακό απειλεί και πάλι την ανθρωπότητα, αυτή τη φορά με τη μορφή των Στοιχειών του Μορντ. Η μοναδική δύναμη που μπορεί να ανακόψει την πορεία του κόσμου προς την καταστροφή είναι το μαγικό τραγούδι της ευχής – και ο μοναδικός κάτοχος αυτής της δύναμης η Μπριν Ομσφορντ, κόρη του Γουίλ Ομσφορντ και απόγονος του θρυλικού οίκου των Σανάρα. Ο δρυΐδης Αλανον επισκέπτεται την Μπριν στο Σέιντι Βέιλ, ζητώντας της να τον συνοδέψει στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι του. Απρόθυμα, εκείνη αποφασίζει να τον ακολουθήσει.

 

Το Σπαθί των Σανάρα, Βιβλία

(Σανάρα, Βιβλίο 1)

Το πρώτο έργο της λογοτεχνίας του φανταστικού που εμφανίστηκε στη New York Times Best Seller List σε μια ενιαία επετειακή έκδοση!

Σε έναν κόσμο χαμένο πια στο παρελθόν, το αρχέγονο Κακό έχει ωθήσει την ανθρωπότητα σε ατέλειωτους πολέμους εναντίον των υπόλοιπων φυλών της Γης. Μια χιλιετία μετά, ο νεαρός Σι Όμσφορντ, ο τελευταίος απόγονος του βασιλικού οίκου των Σανάρα, μαθαίνει από τον μυστηριώδη βλοσυρό ξένο Αλανον, που κατέχει την παράξενη και μυστική τέχνη των δρυΐδων, ότι ο Αρχοντας Μάγος σχεδιάζει για άλλη μία φορά να καταστρέψει τον κόσμο.

 

Οι Μαγικές Πέτρες των Σανάρα, Βιβλία

(Σανάρα, Βιβλίο 2)


Χιλιάδες χρόνια μετά την παρακμή του ανθρώπινου πολιτισμού, νέες φυλές κυριαρχούν σε έναν κόσμο μαγείας. Ομως το τείχος της Απαγόρευσης, που κρατά τις ορδές των δαιμόνων μακριά από τη γη, καταρρέει και το αρχέγονο κακό απειλεί τα ξωτικά και τις φυλές των ανθρώπων.

Μόνο ο Γουίλ Όμσφορντ, απόγονος της θρυλικής γενιάς των Σανάρα, μπορεί να προστατέψει την ξωτική πριγκίπισσα Αμπερλι σε μία επικίνδυνη αποστολή για τη σωτηρία του κόσμου. Μια αποστολή που μοιάζει καταδικασμένη σε αποτυχία, καθώς οι μαγικές πέτρες των Σανάρα, που περικλείουν την πανάρχαια μαγεία των ξωτικών, δεν υπακούν στη θέλησή του...