Ιστορικό

Eκδόσεις Anubis [www.anubis.gr] ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 1991 ως κλάδος της Compupress Α.Ε. [www.compupress.gr] και σήμερα έχουν καθιερωθεί μεταξύ των δυναμικότερων ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Tα τελευταία χρόνια οι Eκδόσεις Anubis δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού. Mε αφετηρία την έκδοση των έργων του διάσημου Guy Gavriel Kay και τη συνεργασία της με το εκδοτικό τμήμα της Hasbro, η Anubis κατέχει πλέον εξέχουσα θέση μεταξύ των εκδοτικών οίκων του συγκεκριμένου τομέα.

H προσπάθειά της συνεχίστηκε με την έκδοση ορισμένων κλασικών έργων του χώρου, όπως τα χρονικά του Dune του Frank Herbert, τα βιβλία της σειράς Σανάρα του Terry Brooks και το συγγραφικό έργο του πολυβραβευμένου Peter S. Beagle.
Παρακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις, ο κατάλογος των Εκδόσεων Anubis επεκτάθηκε με τα έργα των σημαντικότερων νέων εκπροσώπων του είδους, όπως η Robin Hobb, ο Terry Goodkind, o David Gemmel, καθώς και με την κυκλοφορία βιβλίων που ανήκουν θεματικά στους κόσμους των Forgotten Realms, Dragonlance και Warcraft.

Σημαντικές προσθήκες αποτελούν επίσης τα βιβλία της σειράς «Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» του George R. R. Martin, τα πολυβραβευμένα έργα του Dan Simmons Ίλιον, Όλυμπος, Υπερίων και Πτώση του Υπερίωνα, καθώς και το διεθνές best seller «Σογκούν» του James Clavell. Εμπλουτίζοντας περαιτέρω τους τίτλους επιστημονικής φαντασίας, οι Εκδόσεις Anubis εξέδωσαν το 2008 το κλασικό αριστούργημα του Arthur C. Clarke "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος".

Από το 2007 οι Εκδόσεις Anubis συνεργάζονται επίσης με την DK Publishing, έχοντας εκδώσει μια σειρά σημαντικών αναλυτικών οδηγών και λευκωμάτων, όπως «Η Εγκυκλοπαίδεια της Marvel Comics», «The Amazing Spider-Man: Ο Απόλυτος Οδηγός», «Η Εγκυκλοπαίδεια του James Bond», «Πολεμιστές: H Tέχνη του Πολέμου ανά τους Αιώνες» κ.ά.